Spausdinti

Sužinokite kaip reikia laikyti vyno ar šampano taurę rankoje.

Etiketo sąvoka žinoma nuo Liudviko XIV laikų - visuotinai priimtos (gero) elgesio viešumoje taisyklės. Dėl to vyno vartojimas yra susijęs su etiketu labai stipriai.
Taurę vynui ar kitas taures su kojele imame už viršutinės kojelės dalies, bet ne už pačios taurės; negalima kišti į vidų pirštų, nes tai labai nehigieniška, be to, tada taurę sunkiau išplauti ir iššluostyti.

 

Dideles išgaubtas taures galima imti už apačios delnu į viršų, kojelę prilaikant didžiuoju ir bevardžiu pirštais. Tai sušildys taurę ir gėrimą, kas ypač tinka geriant konjaką, be to, taip patogiau gėrimą teliūskuoti, kad atsiskleistų jo kvapas bei skonis.